Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bosarp Kyckling ökar produktionen 50 procent 2009

 
Företaget Bosarpkyckling är landets ende storskalige producent av ekologisk slaktkyckling. Under ett år slaktas totalt 120 000 kycklingar i företagets regi. Förutom Bosarps egen uppfödning av 90 000 ekologiska slaktkycklingar har man knutit två ytterligare producenter till sig med vardera en uppfödning om 45 000 slaktkycklingar årligen var. Under 2009 beräknas produktionen öka med 50 procent till 180 000 kycklingar. Därmed förväntas även försäljningen öka lika mycket.
 
-Vi säljer allt vi kan få fram idag och får många förfrågningar från nya kunder, som vi måste tacka nej till. Vi skulle behöva öka produktionen ytterligare. Min bedömning är att vi skulle kunna sälja dubbelt så mycket, säger Birgitta Alwén som är delägare och driver Bosarpkyckling.

2008-09-16