Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hälften av Bosarps kycklingar till Danmark

Företaget Bosarpkyckling är landets ende storskalige producent av ekologisk slaktkyckling. Under ett år slaktas totalt 120 000 kycklingar i företagets regi. Förutom Bosarps egen uppfödning av 90 000 ekologiska slaktkycklingar har man knutit två ytterligare producenter till sig med vardera en uppfödning om 45 000 slaktkycklingar årligen var.

-Vi har en årlig export på ungefär 90 000 kycklingar till Danmark. Vi har en god efterfrågan från exportmarknaden. Vi skulle kunna sälja mer, vi har till exempel fått förfrågningar från Italien, men vi är i en bristsituation just nu och säljer redan allt vi kan få fram, säger Birgitta Alwén som är delägare och driver Bosarpkyckling.

Under 2009 ber'äknar Bosarp Kyckling att öka sin försäljning med 50 procent, eftersom produktionen ökar till 180 000 kycklingar.

2008-09-16