Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årets nötköttsföretagare i Skaraborg ekologisk

 

Bengt Göran Gustavsson har utsetts till årets nötköttsföretagare i Skaraborg 2008. Bengt-Göran driver Nolgården i Vadsbo, Norra Skaraborg. Gården producerar KRAV-godkända stutar av mjölkras och har en besättning på ca 120 djur. Gården har uppnått goda slaktresultat. Djuren slakats vid 2 års ålder och har då en slaktvikt på ca 320-330 kg. LRF-Skaraborg ´s styrelse anser att företaget har marknadsanpassat sin produktion.

 

-Efterfrågan på ekologiska livsmedel ökar, inte minst på eko-mjölk. Att föda upp tjurkalvarna från en produktion, som betesstutar med en hög köttkvalitet är att ytterligare ta till vara och erbjuda marknaden efterfrågade produkter och mervärden. Betesdrift brukar förknippas med landskapsvård, biologisk mångfald och god djurhälsa. Betesdrift på åkermark är också att producera foder och att utfodra djuren på ett resurssnålt och energieffektivt sätt, säger Kerstin Fransson, styrelseledamot LRF Skaraborg till Jordbruksaktuellt.

2008-09-02