Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Exporten ökar 25 procent hos Magnihill

 

Ett stenkast från Helsingborg ligger företaget Magnihill som producerar och förädlar djupfrysta konventionella och ekologiska grönsaker till detaljhandel och industrin. Magnihill är i en stark tillväxtfas och den ekologiska försäljningen ökade med 20 procent under 2007. Företaget omsatte ca 100 miljoner kronor under 2007 och 22 miljoner kom från den ekologiska försäljningen. Den inhemska försäljningskurvan är positiv samtidigt som förfrågningar från utländska företag har ökat markant den senaste tiden

 

-På exportsidan ser det väldigt ljust ut. Vår export har ökat med 25 procent. Det är främst länder som Italien och Danmark som efterfrågar våra produkter, säger Wiveca Pehrsson-Almgren som är VD och delägare i Magnihill.

2008-09-08