Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska mjölkproduktionen ökade med 13 procent första kvartalet

 

Under 2007 ökade invägningen av ekologisk mjölk med 8 procent under 2007. Intresset bland mjölkproducenterna för ekologisk produktion fortsätter att öka under 2008. Under första kvartalet steg den ekologiska mjölkproduktionen med 13 procent, enligt Svensk Mjölk. Ökningen kan ses som en följd av mejeriernas höjda merbetalning för den ekologiska mjölken och marknadens stora intresse för ekologiska mejeriprodukter. Att lönsamheten för de ekologiska mjölkproducenterna också är bättre än för de konventionella, enligt en färsk rapport från Svensk Mjölk och LRF konsult, bidrar också till en ökad produktion.

 

Försäljningen av ekologiska mejeriprodukter har hittills i år ökat ca 30 procent hos landets tre största mejerier.

2006-06-30