Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dafgård först ut med ekologiska enportionsrätter


Under eftermiddagen dagen innan midsommarafton var det klart för presentation av Dafgårds nya satsning på ekologiska färdigrätter. Därmed är det Dafgård som blir först ut av de svenska tillverkarna att kunna erbjuda frysta ekologiska enportionsrätter i sortimentet. Familjeföretaget i Källby har utvecklat två ekologiska enportionsrätter för frysdisken och man har satsat på några av svenskarnas mest populära och vanliga rätter: Köttbullar/pasta/tomatsås och Köttfärssås/fusilli. Detaljhandeln har länge efterlyst ekologiska alternativ inom enportionssortimentet och Dafgård bli alltså först ut på marknaden.


-Detta är ett steg i en satsning på det ekologiska sortimentet hos familjen Dafgård och om satsningen på de första enportionsrätterna faller väl ut så kommer det säkerligen att komma fler. Det känns roligt att kunna vara först i frysdisken med ekologiska färdigrätter och det känns motiverande för hela företaget. Vi hoppas att det blir en succé, säger Magnus Dafgård som är vice VD.

 

Rätterna kommer att lanseras i butik från och med vecka 36.

2008-06-18