Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska mejeriprodukter ökade 13 procent 2007

Mejeriprodukter står för ungefär en tredjedel av den ekologiska försäljningen i Sverige och försäljningen är enligt Ekoweb´s beräkning värd drygt 2 miljarder kronor. Det är en produktgrupp som stadigt ökar år från år. Under 2007 ökade tillverkningen av ekologiska mejeriprodukter (mjölk, fil, yoghurt, grädde, ost mm) med 13 procent, enligt statistik från Svensk Mjölk. Ökningen är dubbelt så stor som under 2006. Skillnaden 2007 mot tidigare år var att all ekologisk mjölk som gick att få fram också användes i ekologisk produktion och under framför allt hösten rådde det brist på ekologisk mjölkråvara. Den trenden verkar även hålla i sig under 2008 och beräknas bestå under en längre tid.

2008-05-22