Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danska jordbruksministern på ekopromotion i Sverige

I dag, den 15 maj, går den danska Jordbruksministern Eva Kjer Hansen i spetsen för en inbjudan till svenska butikskedjor och företag med syfte att marknadsföra danska ekologiska produkter. De inbjudna välkomnades till den välkända gourmetkrogen Fredsgatan 12 i Stockholm. Två influgna danska kockar, med tillhörande stjärnor i Guide Micheline, serverade de inbjudna en ekologisk måltid av yppersta klass.

Representerade danska företag var bland annat det ekologiska slakteriet Friland och flera mejeriföretag som till exempel Thise mejeri. I den utsända inbjudan säger den danska jordbruksministern att ”Sverige har alltid varit en av de viktigaste marknaderna för den danska livsmedelsexporten och ambitionen är att det ska vara så även för ekologiska livsmedel”.

2008-05-15