Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop öppnar ekobutik i Göteborg

 Den 2 maj öppnade Coop sin första helt ekologiska butik. Den är belägen på Avenyn i Göteborg och skall vara ett skyltfönster för Coop´s satsning på ekologi, hälsa och hållbar konsumtion. Butiken är en förbutik till Coop Konsum Avenyn, en av de butiker som säljer flest ekologiska varor i landet. Förbutiken har gjorts om till en ekobutik med Café med läge ut mot Avenyn. Även resten av butiken skall successivt få än tydligare ekoprofil. Coop Konsum Avenyn kommer därmed att bli testbutik för en ny utformning som kommer att synas på fler av Coops butiker runt om i landet.
 
Coop har ett ekologisk sortiment på totalt 1302 artiklar. Den ekologiska försäljningen ökade med 33 procent i volym under 2007 och under det här årets tre första månader ökade försäljningen med 43 procent.

2008-05-08