Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Marknaden för ekologisk kosmetika 130 miljarder om fem år

Varje kvinna i världen använder i genomsnitt 2 kilo kosmetika per år. Man vet att 60 procent av vad som sätts på huden går direkt in i blodomloppet, något konsumenterna blivit allt mer medvetna om och marknaden för ekologisk kosmetika har på några få år blommat upp till en mångmiljardindustri med allt större andel av den totala kosmetikmarknaden. I dagsläget står den ekologiska kosmetikan för en andel på ca 5 procent av den totala kosmetikaförsäljningen och förväntas inneha en andel på ca 10 procent inom några få år. I dagsläget värderas försäljningen i världen till 65 miljarder kronor och försäljningen ökar 20 procent per år.

-De marknadsledande företagen inom branschen räknar med en dubblerad försäljning inom få år, säger Amrjit Sahoto från Organic Monitor, som gjort ett flertal studier av marknaden för ekologiska skönhetsprodukter.

Läs mer om marknaden för ekologisk kosmetika:
<<Klicka här

2008-05-12