Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

15-20 procent ekologiskt på ICA om några år

ICA gör en storsatsning på sitt ekologiska sortiment med bland annat den helt nya varumärkesserien I love eco. Under 2007 ökade försäljningen med 28 procent och förväntningarna för 2008 är höga. I dag är försäljningsandelen knappt 5 procent och den ekologiska omsättningen ligger enligt Ekowebs beräkning runt 1,5 miljarder kronor.
-Vi räknar med en lika stor ökning under 2008. Jag tror att ICA kommer att ligga på en försäljningsandel runt 15-20 procent på ekologiskt inom några få år Ekologiskt är en trend som är här för att stanna. Vi tror på det och folk vill ha det. Med det nya sortimentet I love eco tar ICA ett rejält grepp om ekologiskt, säger ICA-butiksägaren Anders Fredriksson som även är vice VD i Haakon Invest som äger ICA.

2008-05-14