Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

12 miljoner liter ekologisk havredryck hos OATLY

OATLY tillverkar mjölkersättningsprodukter av svensk havre. Ungefär hälften av omsättningen på 200 miljoner kronor kommer från försäljningen av ekologiska produkter.
Totalt tillverkas ca 12 miljoner liter ekologisk havredryck under 2008 och till det går det åt ungefär 750 ton ekologisk havre. De höga spannmålspriserna har gjort att priset ut till kunderna ökat med ca 5 procent under 2008. Trots det höjda priset räknar OATLY med en ökad försäljning av det ekologiska sortimentet med ca 20 procent under 2008.
-OATLY räknar med fortsatta försäljningsökningar och vi kommer att utöka det ekologiska sortimentet. Det kommer fler smaksatta mindre förpackningar inom en snar framtid och vi planerar att lansera ännu fler smaker i miniförpackning under hösten, säger Bengt Anker som är exportchef hos OATLY.
Inom kort kan du läsa ett reportage om OATLY på Ekoweb.

2008-05-20