Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop KRAV-märker samtliga butiker

 Av Coop´s butiker är redan idag 262 KRAV-märkta och nu skall även alla övriga butiker i kedjan certifieras. Beslutet gäller samtliga butiker, d v s både butiker som drivs av Coop Sverige och butiker som drivs av de detaljhandelsdrivande föreningarna.För en certifiering krävs ett brett utbud av KRAV-produkter och att personalen har god kunskap om märkningen och ekologisk produktion.
– Vår förhoppning är att märkningen ska påminna kunderna om att de kan ta miljömässigt kloka beslut varje dag när de handlar hos oss och att det därmed gynnar den ekologiska försäljningen som redan har en mycket positiv trend, säger Mikael Robertsson i ett pressmeddelande.
En KRAV-certifierad butik får hantera KRAVs namn och märke i till exempel marknadsföringssyfte. Butiken får också stycka, märka och hantera KRAV-godkända produkter och även sälja KRAV-godkända produkter i lösvikt parallellt med konventionella produkter.

2008-04-01