Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slovakiskt företag söker samarbete med svensk ekospannmålsproducent

En lite ovanlig förfrågan har kommit in till ekowebsredaktionen. Slovakiens enda ekologiska mjölkgård har problem att säkerställa spannmålstillförseln till produktionen och därför söker man sig nu utanför landets gränser för att lösa problemen. Företaget söker ett samarbete med en svensk spannmålsproducent som kan leverera ekologisk spannmål. I första läget är det 150 ton rapsfrö som den Slovakiska mjölkgården är i akut behov av, men man söker ett långsiktigt samarbete.
Gården består av 730 hektar som är ekologiskt certifierade samt 500 mjölkkor. All mjölk som produceras exporteras till Tjeckien.
-Jag besökte företaget i höstas under en rundresa. Det finns inte tillräcklig ekologisk spannmål att köpa i Slovakien och de har verkligen problem med att lösa frågan. Därför vill de utveckla kontakter med ett svenskt företag, säger Marta Göransson som kan förmedla kontakten.
Hon kan kontaktas på telefon: 0522-18683 eller 0706-943830.

2008-03-27