Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Samodlarna söker fler odlare

Samodlarnas försäljning av KRAV-märkta grönsaker och potatis ökade med 30 procent under 2007 och intresset fortsätter att öka under 2008. För att kunna möta den ökande efterfrågan på ekologiska grönsaker söker Samodlarna därför fler leverantörer. Företaget behöver utöka såväl sortiment som volym. Ett stort behov finns av de flesta grönsaker, även om den största försäljningen består av morötter och potatis.
Samodlarna Sverige är en ekonomisk förening som ägs av ett 50-tal ekologiska
odlare av grönsaker och potatis, i huvudsak från Gotland och sydvästra Sverige. Företaget startade verksamheten 1986 och är idag helt självständigt. Försäljning sker direkt från producent till grossist via ett säljkontor i Stockholm. Största kund är idag Coop Sverige, till vilka Samodlarna bland annat konsumentpackar Änglamarksprodukter.
 

2008-04-30