Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska Lantbrukarna uppmanar bondesverige att skrota fördomar

I helgen höll Ekologiska Lantbrukarna sin stämma i Sigtuna och där antogs ett uttalande om att lantbrukarna måste visa att de är lyhörda för konsumenternas önskemål om fler ekologiska produkter. I stämmouttalandet uttrycker man också oro för att marknaden skall tröttna på den ständiga bristen på ekologiska produkter och hämta hem varorna från andra länder i stället. Tillväxttakten för ekologiska livsmedel är unik och den största inom hela livsmedelssektorn men det är trögt att få svenska lantbrukare att ställa om till ekologisk produktion. Ekologiska Lantbrukarna beskriver läget som en jättechans för svenskt lantbruk och uppmanar nu bondesverige att slänga gamla fördomar om ekologisk produktion och göra en seriös genomgång av den egna gårdens förutsättning för en omställning. Uttalandet skickades bland annat till LRFs ordförande med förhoppningar om ett positivt samarbete i frågan.
Hela stämmouttalandet finns på http://www.ekolantbruk.se/nyheter/showNews.asp?newsID=365

2008-03-19