Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt brist på ekomarknaden

Såväl den europeiska som amerikanska marknaden lider av underförsörjning av ekologiska produkter och obalansen mellan tillgången och efterfrågan beräknas bestå. Det var ett genomgående tema under flera seminarier på årets BioFach-mässa i Nürnberg. Under 2007 passerade värdet på den ekologiska världsmarknaden 250 miljarder kronor. År 2010 beräknas värdet uppgå till 380 miljarder kronor. Potentialen för ekologiska produkter beskrivs som enorm och marknaden växer mellan 20 och 25 procent per år. Alla tecken tyder på fortsatt tillväxt. Konsumenterna förväntas efterfråga fler mervärden än ekologiskt, till exempel vill man ha ekologiska produkter med fairtrademärkning, miljövänliga förpackningar och med fokus på hälsa. Den ekologiskt certifierade arealen ökade med 6 procent under 2006.

2008-04-21