Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Torfolk Gård 30-års jubilerar

Under 2008 har den ekologiska driften och produktionen på Torfolk Gård i Värmland varit i gång i 30 år. Torfolk gård var först i Sverige med ekologisk bärförädling och hela tillverkningen och odlingen är KRAV-godkänd. I samband med jubileet förnyar Tordfolk designen på sina etiketter.
Försäljningen av ekologisk sylt, saft och marmelad från Torfolk Gård omsatte 7 miljoner kronor under 2007. Det är en ökning med 17 procent. Försäljningen till storköksgrossisterna ökar mest. Även Coop, som är största kund, har ökat sina inköp från Torfolk Gård.
Exportförsäljningen har också ökat och står nu för ca 7 procent av den totala försäljningen. Irma, Coop Danmark, är största kund men produkterna säljs även till Japan och Irland.
Läs mer om Torfolk Gård på www.torfolk .se

2008-04-24