Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Annas Pepparkakor på möbelvaruhus
För drygt ett år sedan lades produktionen av ekologiska pepparkakor ner hos den enda storskaliga producenten, Annas pepparkakor. I somras startade Anna´s upp KRAV-produktionen igen och från början av augusti 2007 finns två KRAV-märkta produkter från Annas pepparkakor åter i butikerna. Anledningen till beslutat om att återuppta produktionen är den allt mer ökande efterfrågan på ekologiska produkter men också att Sveriges största möbelvaruhus ville sälja ekologiska pepparkakor i sina matbutiker utomlands.

Tidigare, innan den tillfälliga nedläggningen, stod den ekologiska försäljningen för ca 1 procent av den totala försäljningen hos Annas Pepparkakor. Totalt tillverkas ca 5000 ton pepparkakor årligen av företaget.

2008-04-18