Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Trendbrott på eko för Servera

Under 2007 kom den ekologiska försäljningen i gång ordentligt på grossistföretaget Servera. Försäljningen ökade med 28 procent och uppgången verkar fortsätta in i 2008. Totalt sålde Servera ekologiska produkter för ca 210 miljoner kronor under 2007.
 
-Det nationella målet om en konsumtion av 25 procent ekologiskt är en av de drivande faktorerna. Man kan nu tala om ett trendbrott för ekologiska produkter. Intresset växer för att handla ekologiska produkter från hela restaurang- och storkökssidan. Produktgrupper som ökar mycket är mejeri, som ju alltid varit stort på eko men ändå fortsätter att öka. Även kött, som tidigare varit svårsålt, har fått ett uppsving. Frukt och grönsaker går också bra, säger Nils Berntsson som är inköpsdirektör på Servera.
 
Totalt omsätter Servera 6,2 miljarder kronor och i hela verksamheten ökade försäljningen med 13 procent under 2007. Ekoförsäljningen utgör ca 3 procent av den totala försäljningen.
 

2008-04-16