Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enghav: -Det blir MSC-märkning i framtiden

Domstein Enghav är ett norskt börsnoterat fiskeriföretag med anläggningar ibland annat Kungshamn och Lysekil. Företaget har på senare tid märkt ett påtagligt intresse bland sina storkökskunder för att öka inköpen av ekologiska fiskprodukter. I dagsläget har företaget tre KRAV-märkta sillprodukter och fem produkter som innehåller MSC-märkt fisk och ekologiska ingredienser. MSC, Marine Stuwardship Counsil, är en certifiering som säkerställer att fisken kommer från livskraftiga bestånd och att fisket bedrivs på ett biologiskt accepterbart sätt. MSC startades av Unilever och Världsnaturfonden men är nu en fristående organisation. (Läs mer på www.msc.org)
 
-Vi tror nog att det kommer bli MSC märkningen som kommer bli den dominerande märkningen på ekologisk fisk i det långa loppet. KRAV har så många andra bestämmelser, förutom själva fisket, som skall följas. Jag tror att det som konsumenten bryr sig om, och är villiga att betala för, är att fisken kommer från ett hållbart bestånd, där inte rovfiske bedrivits med en massa bifångst som bara slängs överbord, säger Ronnie Claesson, som är marknadschef för storkök hos Domstein Enghav i Kungshamn.
 

2008-04-14