Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

God Jul & Gott Nytt År från Ekowebsredaktionen


Då var det dags att avsluta år 2005. Besöksantalet på Ekoweb har fortsatt öka under under året. I slutet av detta år räknar vi med att drygt 75 000 besökare har varit inne och använt hemsidan. Antalet prenumeranter på nyhetsbrevet har också ökat, från 1300 till idag 1400 stycken.

När man summerar det gångna året kommer de många positiva försäljningsresultaten först upp i tanken. Väl värt att nämna är ökningen inom mejerisidan, där ekologin sedan tidigare haft sitt starkaste fotfäste och fortsätter vinna mark.

Vidare har ekologin ofta omnämnts som en kommande trend, både av medier och företag i branschen.  Kanske blir det kommande året ett genombrottsår? Vi ser fram emot ett spännande 2006!

Ekowebs reportage har under 2005 fått en tydligare betoning på marknaden och den utvecklingen kommer fortsätta under 2006.

I skrivande stund ligger planeringen för nästa års reportage färdig, självklart med utrymme för aktuell bevakning.

Som ett smakprov från Ekoweb 2006 kan nämnas reportage med internationell prägel från Biofach samt intervjuer med tongivande aktörer på den svenska eko-marknaden.

Vidare kommer Ekoweb i ett antal artiklar redovisa resultat från 2005 års försäljning i några viktiga branscher.

Vi kommer även i fortsättningen att skriva årstidsbundna odlingsreportage.

Vår målsättning är att ha en unik nyhetsrapportering. Hos oss skall du kunna läsa det senaste inom ekologi när det gäller produkter och händelser på marknaden. Vi tar gärna emot tips!


Gör som stjärngossen: Besök Ekoweb!


Ekoweb fick under 2005 en ny medarbetare och redaktör i Cecilia Ryegård. Hon kommer närmast från marknadsplaneringen på Swedish Meats. I och med hennes inträde har tyngdpunkten i nyhetsrapporteringen främst varit på förstahandsnyheter och kontakter med företag.

 Lokalerna på Hushållnigssällskapet fick under sommaren en ansiktslyftning och nytt ventilationssystem, vilket medförde en hel del flyttande mellan rum och svårigheter att lokalisera arkiverade material mm. Men nu är allt tillbaka på plats igen och det har blivit jättefint.

Välkomna in och se själva, så bjuder vi på en kopp kaffe, om ni har vägen förbi Skara!

 

2005-12-21