Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Salt & brygga med KRAV-märkt på menyn

                                                  På menyn hos lyxkrogen Salt & brygga som drivs av krögare Björn Stenbeck hittar man flera alternativ av KRAV-godkänd mat och dryck. Salt & Brygga är en kvarterskrog, KRAV-certifierad, som är belägen med kanske landets vackraste utsikt över Köpenhamn och Öresundsbron vid västra hamnen i Malmö.

Krogen är unik på det sättet att man har valt att satsa på ett ekologiskt helhetskoncept. Kunder strömmar till från landets alla hörn och danska besök blir allt vanligare. Högsäsong har Salt & brygga på sommaren, då man också kan lägga till med sin båt vid den egna brygga precis utanför och sedan gå upp och njuta av god mat. Företaget har varit igång sedan den 17 maj 2001 och företaget går bra. Idag har Salt & brygga tio anställda och omsätter 10 miljoner kronor.- Att äta här är mer än bara mat. Allt från bord, stolar, inredning, tavlor, ljudisolering, personalens kläder, lokalens design, musik i lokalen till slutligen maten är mycket noga genomtänkt och är valt utifrån ett ekologiskt perspektiv. Vi vill ge kunden något extra, som vi tror på, när de besöker oss, säger resturangens grundare och ägare Björn Stenbeck. - Att få fram KRAV-godkända råvaror är svårt och tar mycket tid för min personal. Vi vill så långt som möjligt använda KRAV-godkända produkter, men ibland går det helt enkelt inte på grund av tid och pengar. 70 procent av de råvaror som köps in till krogen är idag KRAV-märkt, samt 100 procent av alla mejeriprodukter, säger Björn.


- Vi har idag ett bra samarbete med skånska lokala leverantörer av KRAV-godkänd kyckling och KRAV-godkänt kalvkött, fantastiska produkter, men saknar fortfarande efter flera år leverantörer på grönskassidan. Lokala grönsaksproducenter är mer än välkomna och kontakta mig för framtida samarbete, avslutar Björn.

2004-09-22