Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sia Glass är störst på KRAV-godkänd glass

Sia Glass från Slöinge i mellersta Halland säljer glass som aldrig förr. Företaget har de sista åren ökat omsättningen med 10 – 15 procent per år. Sia Glass har cirka 110 anställda och 2004 räknar Sia Glass med att omsätta 235 miljoner kronor. Huvudkontoret och glassfabriken är placerade i Slöinge, men säljare finns placerade i hela landet. Sia Glass startade sin glasstillverkning 1961 och har idag en marknadsandel på 12 procent av Sverigemarknaden.


Den största volymen Sia Glass säljs till detaljhandeln dvs. Ica, Coop och Axfood. Resten säljs till kiosker, glassbarer, storhushåll och till restauranger. Sedan 1996 har Sia Glass tillverkat KRAV-godkänd glass. SIA Glass säljer främst glass inom premium - sortimentet dvs. lyxglass. I Sias sortiment av KRAV-produkter ingår idag glass på halvlitersförpackning i fyra smaker, sorbet i två smaker, pinnglassen Laban, samt frysta KRAV-bär under Finnerödjas varumärke. Jordgubbar, blåbär och lingon är svenska, medan hallonen importeras.

- Vi är mycket nöjda med företagets utveckling och vi ser ljust på framtiden. Våra glassprodukter är efterfrågade på marknaden. Idag är vi den andra största glasstillverkaren i Sverige och våra produkter säljs i hela landet, säger Per Stenström, VD Sia Glass.

 

 

 

- Våra KRAV-godkända produkter står för 3-5 procent av vår årsomsättning. KRAV-produkterna säljer bra, men är dyrare och kräver mer arbete att ta fram än en vanlig glassprodukt. KRAV-märket stärker Sia Glass miljöprofil och visar att vi värnar om den framtida miljön. Det tycker vi är viktigt, säger Per. Glassprodukter kommer och går. En produkt som säljer dåligt åker ut. Just nu lanserar vi cirka 10-15 nya produkter per år, varav cirka en till två är KRAV-certifierade. Vi tror på KRAV-godkänd glass, men i slutänden är det ju du som konsument som bestämmer, avslutar Per.

Sia Glass AB är ett familjeföretag och tillhör koncernen Bertegruppen AB som är Sveriges äldsta familjeägda företag. Systerföretaget Berte Qvarn AB startade sin verksamhet redan 1569. Sedan 1986 licenstillverkar och marknadsför SIA Glass även det välkända schweiziska hotell- och restaurangföretaget Mövenpicks glassprodukter i Sverige.

Mer om Sia Glass kan du läsa på www.siaglass.se

2004-09-02