Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Passata ny KRAV-produkter från Felix

Nyligen lanserades en ny KRAV-produkt från Felix. Det är en passata, det vill säga en slags tomatfond eller tomatpuré, som behandlats på ett skonsamt sätt så man fått bort kärnor och skal. Tomaterna kommer från Italien.

-Det har varit ett jättestort intresse från våra kunder för den nya passatan. Den finns i de flesta butiker, utom hos ICA, där den kommer något senare. Det har varit ganska svårt att få tag på råvara till nya eko-produkter. Tomaterna som används i ketchup och andra tomatprodukter kan inte odlas i Sverige. Men nu märker vi att intresset bland odlarna i Italien för att odla ekologiskt också ökar och vi kommer med fler nya eko-produkter inom kort, säger Lars-Erik Jönsson som är marknadsansvarig hos Felix. Sedan tidigare har Felix tre KRAV-märkta produkter: Ketchup, inlagda rödbetor och inlagd gurka.

2008-04-23