Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-märkt sillflundra hos Domstein Enghav

Nu kan Domstein Enghav erbjuda KRAV-märkt sill till sina storkökskunder. Enghav har tagit fram tre KRAV-märkta beredda produkter baserade på den KRAV-märkta sillen. De tre produkterna är strömming sillflundra dubbel, strömming sillflundra enkel och strömming sillflundra rullad. Produkterna finns i storkökssortimentet och är panerade och förstekta. I dagsläget är ca 1 procent av företagets försäljning till storkök ekologisk. -Enghav är bland de största, kanske störst, i Sverige på ekologiska och KRAV-märkta fiskprodukter. Vi märker ett stort intresse från restaurang och storkök när det gäller den här typen av produkter. Konsumenternas oro för att vi fiskar ut våra världshav är den drivande faktorn, liksom en allt mer påtaglig miljödebatt, säger Ronnie Claesson som är marknadschef för storkök hos Domstein Enghav i Kungshamn. Domstein Enghav Sverige Ab ingår i den norska börsnoterade Domstein koncernen och är ett av norra Europas främsta fiskeberedningsföretag. Den svenska produktionsanläggningen finns i Kungshamn och Lysekil i Bohuslän och omsätter 350 miljoner kronor.

2007-11-13