Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Inga helekologiska plagg hos H&M

Den svensk internationella klädkedjan H&M har under 2007 ökat sin användning av ekologisk bomull rejält. Under 2007 använder H&M ca 1100 ton ekologisk bomull i sin klädtillverkning, jämfört med 30 ton under 2006. Nu är ca 1 procent av H&M´s bomullsanvändning ekologisk. Detta har skett genom att man breddat utbudet och nu kan erbjuda plagg tillverkade av ekologisk bomull för alla, från nyfödd och uppåt. Något helt ekologiskt plagg, där även tillverkningsmetoderna är ekologiska, kan H&M ännu inte erbjuda. -Det skall inte uteslutas att vi snart tillverkar helt ekologiska plagg. I dagsläget är förekomsten av skadliga kemikalier redan begränsat i produktionen av våra kläder, det gäller hela sortimentet, tack vare vår kemikalierestriktionslista, säger Camilla Eriksson som är pressansvarig på H&M.

2007-11-09