Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

En procent av bomullen på H&M ekologisk

Den svensk internationella klädkedjan H&M har under 2007 ökat sin användning av ekologisk bomull rejält. Under 2007 använder H&M ca 1100 ton ekologisk bomull i sin klädtillverkning, jämfört med 30 ton under 2006. Det betyder att ca 1 procent av H&M´s bomullsanvändning ekologisk. Företaget räknar med att fortsätta öka användningen av ekologisk bomull under 2008 och kunna erbjuda fler plagg av ekologisk bomull. Inget plagg är dock tillverkat med ekologiska metoder, utan på samma sätt som konventionella plagg. -Det är vår förhoppning att efterfrågan på kläder av ekologisk bomull ska bestå och bli ett stående inslag i vårt sortiment, men alldeles oavsett fortsätter vi med inblandningen av ekologisk bomull i en del av våra plagg på baby och barn, säger Camilla Eriksson som är pressansvarig på H&M.

2007-11-08