Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Grangärde musteri näst störst på ekosaft och -sylt

Grangärde Musteri utanför Ludvika har de senaste åren satsat hårt på ekologiskt. I dag är ca 90 procent av tillverkningen ekologisk. Företaget tillverkar saft, sylt, gelé och marmelad och förfogar över en av Europas största ekologiska bärodlingar. Under 2006 ökade eko-försäljningen med ca 30 procent och omsatte 10 miljoner kr. Det gör företaget näst störst inom ekosortimentet för nämnda produkter. Störst är Björnekulla, vars ekoförsäljning värderades till ca 25 miljoner kronor under 2006. -Vi är i ständig expansion. Försäljningen ökar och vi utökar vårt sortiment. Under 2007 ökar försäljningen med 40 procent. Vi kommer nu att satsa på att utöka bärodlingen, så vi säkrar vår tillgång på råvara, säger Tomas Tillman som är ägare och VD för Grangärde Musteri.

2007-11-07