Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Widegens och Laban förenas i ”En kvarn, en gård”

Det har tillkommit ett nytt varumärke på den ekologiska marknaden. Det är de båda gotländska företagen Widegrens gård och Labans kvarn som gemensamt bildat ”En kvarn, en gård”. Under det nya varumärket skall båda företagen tillsammans vidareförädla sina produkter. Produkterna skall vara av högsta tänkbara kvalitet. -Vi vill prova om det finns en efterfrågan på riktig kvalitetsmat och därför startar vi ”En kvarn, en gård”. Under parollen ”Ärlig mat från Gotland” har vi sagt att vi skall göra de bästa produkterna av de bästa råvarorna och de får kosta vad de vill, sedan får kunden avgöra om det är värt priset. I dagsläget har vi en morotsmarmelad, en rödbetsmarmelad och en grönsakslasagne. Vi satsar nu på att utveckla och utöka sortimentet framöver och det kommer att komma nya produkter hela tiden ett tag fram över. Just nu väntar vi bara på att KRAV-certifieringen ska bli klar och sedan kör vi, säger Laban Bergström på Labans Kvarn.

2007-11-13