Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hälften av eko-varorna säljs av Coop

Coop-kedjan har varit lite av pionjärer på ekologi i Sverige och har idag det största ekologiska sortimentet i Sverige. Företaget har 1744 ekologiska artiklar i varukatalogen. Nu visar livsmedelskedjans senaste miljörapport att mer än hälften av all försäljning av ekologiska livsmedel i Sverige sker i Coops butiker. Den ekologiska försäljningen ökade med 6 procent hos Coop under 2006. Största uppgången syns bland mejeriprodukter, frukt, grönt och kött. -Vårt bidrag till en bättre miljö är främst genom de varor vi säljer. Genom att ha det bredaste sortimentet av ekologiska och miljömärkta varor gör vi det möjligt för kunderna att bidra till en bättre miljö, säger Coops miljöchef Mikael Robertsson i ett pressmeddelande.

2007-05-16