Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk barnmat ökar globalt

Allt fler föräldrar köper ekologisk barnmat till sina små. I rapporten Baby Food Industri kan man läsa att i USA ökade försäljningen med nästan 22 procent under 2006 och året innan ökade försäljningen med 16 procent. Värdet på den amerikanska marknaden för ekologisk barnmat är ca 800 miljoner kronor. I Tyskland har den ekologiska barnmaten ca 60 procent av marknaden och i Storbritannien ca 50 procent. I Danmark ökade försäljningen av ekologisk barnmat med ca 22 procent under 2005. I Sverige ökade försäljningen med 53 procent och den ekologiska barnmaten stod för en andel om ca 13 procent under 2005. Ekoweb bearbetar just nu siffrorna för den svenska försäljningen av ekologisk barnmat under 2006. Siffrorna kommer att presenteras i ett kommande reportage.

2007-05-08