Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Grangärde musteri ökade 30 procent 2006

Grangärde Musteri utanför Ludvika har under senare år satsat hårt på ekologiskt. Företaget är efter Björnekulla näst störst i Sverige på marknaden för ekologisk saft, sylt, gelé och marmelad. Företaget har också en av Europas största odling av ekologiska bär, mellan 80-100 hektar svarta vinbär och jordgubbar. Idag är ca 90 procent av produktionen ekologisk och företaget har ett 20-tal ekologiska produkter i sortimentet. Under 2006 ökade eko-försäljningen med ca 30 procent och den ekologiska försäljningen omsatte ca 10 miljoner kr. -Vi har varit bortskämda med ökningar runt 30 till 50 procent under flera år. Vi räknar med att försäljningen ökar ungefär lika mycket under 2007 och under en femårs period tror vi att eko-försäljningen kommer fördubblas. Vi märker nu att storköken börjar intressera sig för våra ekologiska produkter och då blir det snabbt stora volymer, vi har anpassat sortimentet för att kunna leverera efter storkökens önskemål. Exportmarknaden är också het och den kommer att öka mycket under 2007. Framtiden ser ljus ut, säger Tomas Tillman som är ägare och VD för företaget.

2007-05-15