Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Whole Foods -Världens största ekologiska butiksked

Amerikanska Whole Foods omfattar över 300 ekologiska butiker. Det gör företaget till världens största ekologiska butikskedja. Detta var man redan innan närmsta konkurrenten Wild Oats med 110 butiker runt om i USA köptes upp i början av året för 4,7 miljarder kronor. Whole Foods grundades 1980 av nu 53-årige John Mackey. Under det senaste räkenskapsåret omsatte Whole Foods 40 miljarder kronor och företagets målsättning är att man innan år 2010 skall ha en omsättning på ca 90 miljarder kronor. Framöver kommer Whole Foods satsa på att etablera sig på den europeiska marknaden och ett led i denna satsning är Whoole Foods Market i London. En 7000 m2 stor butik med enbart ekologiskt sortiment med 550 anställda som öppnar i början av juni.

2007-04-26