Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bergman Sweden säljer sängkläder till New York

Bergman Sweden i Borås är en av världens största producenter av ekologisk bomull. Företaget tillverkar bland annat kläder, handdukar, lakan, tyger och gardiner av ekologisk bomull. Nyligen avslutade Bergman Sweden en affär med den amerikanska inredningsbutiken ABC Carpet and Home. Butiken är en välkänd institution i New York sedan hundra år tillbaka och är belägen i stadens fashionabla shoppingdistrikt. Här kan man botanisera bland sex våningar med allt från möbler till barnkläder. ABC har också startat filial ibland annat London. Den första leveransen från Borås innehöll några hundra bäddset. -Den affären var värd några hundra tusen kronor men för vår del var det mycket positivt att få en hyllplats i butiken. ABC planerar att konvertera hela sitt sortiment till ekologiskt så vi hoppas på fortsatt samarbete och att detta bara var en inledning, säger Stefan Bergman som är VD för Bergman Sweden.

2007-04-26