Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bergman Sweden i affär med Whole Foods

Bergman Sweden i Borås är en av världens största producenter av ekologisk bomull. Företaget tillverkar bland annat ekologiska kläder, handdukar, lakan, tyger och gardiner. Nyligen avslutet Bergman Sweden en affär med amerikanska Whole Foods. Whole Foods är världens största kedja med butiker med ekologiskt sortiment. I USA har företaget ca 300 butiker. Den första leveransen från Borås innehöll 2000 badrockar. Affären var för Bergman Swedens del värd ca 0,5 miljoner kr -Vi hoppas att detta bara var en inledning på ett långvarigt samarbete med Whole Foods. Detta var en provleverans och badrockarna såldes i ett begränsat antal butiker. Vi vet att försäljningen gått bra och vi är just nu uppe i förhandlingar om fortsatta affärer med Whole Foods. Det rör sig om betydligt större volymer och fler produkter, säger Stefan Bergman som är VD för Bergman Sweden.

2007-03-27