Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bergman Sweden ökade produktionen med 10 procent

Världens största producent av ekologisk bomull, i Borås baserade Bergman Sweden ökade sin skörd av ekologisk bomull med 10 procent under 2006. Totalt skördade företaget 550 ton ekologisk bomull under året. -Det är bra drag på världsmarknaden för ekologisk bomull just nu. Efterfrågan ökar hela tiden i USA, Europa och Japan och flera av våra tyger är slutsålda. Vår omsättning ökar med några miljoner i år, exakt hur resultatet ser ur för 2006 är inte klart. Framöver kommer vi satsa på att i större grad själva förädla vår råvara. Vi har startat en nätbutik som fått en bra start och som vi utvecklar vidare. Vi håller dessutom på att bygga en butik i Borås där vi satsar på ett sortiment av ekologiska kläder och heminredning, den skall vara klar i november, säger Stefan Bergman som är VD för Bergman Sweden.

2007-04-17