Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tranbär ny ekoprodukt hos Polarica

I spåren av det senaste årets försäljningsframgångar har Haparandabaserade Polarica släppt en ny KRAV-märkt produkt. Från och med mars finns KRAV-märkta tranbär med i företagets sortiment av frysta bär som tidigare bestod av sju produkter: Jordgubbar, hallon, blåbär, hallon/blåbär, hjortron, björnbär och lingon. Tranbären plockas på certifierade områden i Ryssland. -Tranbär har blivit lite av en trendprodukt, därför tyckte vi att de passade att ingå i det KRAV-märkta sortimentet. Vi ser att intresset ökar för våra ekologiska produkter och därför vill vi utöka sortimentet. Under 2006 ökade KRAV-försäljningen med 10 procent, vilket får betecknas som ett trendbrott eftersom försäljningen stått stilla under flera år, säger Thomas Niemi som är försäljningschef på Polarica. Polarica arbetar med att sälja bär och viltprodukter i Sverige och internationellt. Företaget exporterar KRAV-bären till hela Europa och ungefär hälften av de drygt 2000 ton som produceras säljs på exportmarknaden.

2007-04-12