Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

USA: ekologiska marknaden värd 100 miljarder

Utvecklingen är fortsatt positiv på den amerikanska ekologiska marknaden. Under 2006 ökade försäljningen med 20 procent och försäljningen av ekologiska produkter är nu värd över 100 miljarder skr. Den amerikanska försäljningen är ungefär tre gånger så stor som den tyska. Alla tecken tyder på att försäljningen kommer öka med samma omfattning kommande år. Det betyder att år 2010 kommer försäljningen av ekologiska produkter på den amerikanska marknaden börja närma sig 200 miljarder skr år 2010. Även om försäljningen skulle mattas av säger prognoserna att den ekologiska sektorn kommer att omsätta ca 850 miljarder skr år 2025. Prognoserna grundas på långtidsanalyser av American Organic Trade Association (OTA). OTA spår också en ljus framtid för ekologiska produkter som inte tillhör segmentet livsmedel, till exempel ekologisk kosmetika och ekologisk bomullstextil. Marknaden för ekologisk kosmetika beräknas öka med 50 procent till år 2010. Den ekologiska andelen av den totala försäljningen av livsmedel i USA är 2,5 procent.

2007-04-03