Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dr Hauschka och Weleda störst på eko- kosmetika

En snabbt växande kategori inom den ekologiska sektorn är marknaden för ekologisk kosmetika. Under 2005 värderades den Europeiska marknaden till 9 miljarder skr och under 2006 till dryga 10 miljarder, en ökning med 15 procent och marknaden beräknas fortsätta växa. Den konventionella försäljningen av kosmetika har däremot stagnerat. De marknadsledande företagen inom branschen är de tyska Doktor Hauschka och Weleda. De har ett komplett sortiment från hudvård till kosmetika. De beräknar en dubblering av försäljningen inom de närmsta åren. Av den totala marknaden för kosmetika står ekologisk kosmetika för ca 2 procent av försäljningen. Tyskland är den största marknaden och står för hälften av försäljningen i Europa. -Den tyska marknaden är vår största marknad. Den står för mer än hälften av vår försäljning och våra produkter har en stabil försäljning och ökning. Här har produkterna gått från att tillhöra hälsokostsegmentet till att bli ”mainstreem”. Tyskland är också det enda land där man kan köpa ekologisk kosmetika i lågprisbutiker. Vi tror att vi kommer se en liknande utveckling i många andra länder framöver, säger Antal Adam som är Dr Hauchkas presschef.

2007-04-13