Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Deutche See: -Bara ett problem, för lite råvara

Den tyska ekomarknaden har vuxit runt 10-15 procent varje år under 2000-talet och visar ingen tendens till att mättas. Fisk är det segment som växer allra mest. Marknadsledaren på fisk i Tyskland, Detche See, har sedan 2002 satsat på ett ekologiskt sortiment. Idag har Deutche See ett 50-tal ekologiska produkter från färsk fisk till olika sallader och delikatesser. Sortimentet växer kontinuerligt. Den senaste produkten i raden är en ekologisk fiskpinne. Deutche See omsätter idag ca 3,5 miljarder skr. Den ekologiska försäljningen omsätter ca 50 miljoner kr. -Den ekologiska försäljningen mångdubblas varje år hos oss. Vi ser bara ett problem med det ekologiska sortimentet just nu och det är att säkra råvarutillförseln eftersom vi tänker fortsätta utöka vårt sortiment med nya produkter och varianter. Vi tittar just nu på ett grillsortiment. Det är svårt att få tag på tillräckligt med råvara eftersom efterfrågan växer över hela världen och odlarna av ekologisk fisk har inte hängt med i utvecklingens takt, säger Peter Bill som är en av Deutche See´s tre ägare.

2007-03-23