Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Deutche See: tysk marknadsledare på ekofisk

Den tyska ekomarknaden har vuxit runt 10-15 procent varje år under 2000-talet och visar ingen tendens till att mättas. Fisk är det segment som växer allra mest. Marknadsledaren på fisk i Tyskland, Detche See, har sedan 2002 ett ekologiskt sortiment och idag är sortimentet utvecklat utöver det vanliga. Här kan man hitta alla typer av fisk och fiskprodukter. Hela det ekologiska sortimentet tillverkas enbart av ekologiska ingredienser. Deutche See har totalt 2000 artiklar varav ca 50 är ekologiska och certifierade av tyska Naturland. -Idag är vi ensamma i världen om att kunna erbjuda en allt igenom ekologisk produkt in i minsta beståndsdel. När vi började för fem år sedan var vi först ut med ett ekologiskt fisksortiment och blev praktiskt taget utskrattade i branschen. Nu skrattar ingen mer! Den ekologiska försäljningen är fortfarande en liten del, ca 1-2 procent, av Deutche See´s totala omsättning på 380 miljoner euro (ca 3,5 miljarder skr). Vi exporterar ur ekosortimentet till flera länder, bland annat England och Belgien. Våra kunder är i huvudsak restauranger och grossister, säger Peter Bill som är en av Deutche See´s tre ägare. Ett reportage om Deutche See kommer inom kort på Ekoweb

2007-03-21