Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

”Shake and Bake” från Urtekram

Det danska företaget Urtekram är den största leverantören i Skandinavien av ekologiska kolonialvaror. Under 2006 omsatte företaget 260 miljoner kr, en försäljningsökning med 35 procent, vilket var ca 10 miljoner över förväntan. Under 2007 räknar man på Urtekram med att försäljningen fortsätter i samma goda stil och att ökningen blir minst lika mycket. På senare tid har företaget satsat stort på produktutveckling och ett flertal nya produkter är färdiga för marknaden: -Vi lanserar en helt ny produktlinjer med ”Shake and bake” produkter. Det är ett rågbröd, ett vetebröd och ett grovt bröd. Vi har tagit fasta på att dagens moderna konsument har så lite tid så att vi tillverkat en mix där man bara tillsätter vätskan, skakar om och sedan bakar direkt i förpackningen. Ingen disk, inget kladd, berättar Line Duus som är Urtekrams Key account manager. I skrivande stund är det ännu inte klart om ”Shake and Bake”-produkterna kommer att finnas tillgängliga på den svenska marknaden. I Sverige marknadsförs och säljs annars Urtekrams produkter av eko-grossisten Kungmarkatta utanför Örebro.

2007-03-15