Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nya färdigrätter från Urtekram

Det danska företaget Urtekram är den största leverantören i Skandinavien av ekologiska kolonialvaror. Dessutom tillverkar Urtekram färdigrätter under märket Nutana. Under 2006 omsatte företaget 260 miljoner kr, en försäljningsökning med 35 procent, vilket var ca 10 miljoner över förväntan. Under 2007 räknar man på Urtekram med att försäljningen fortsätter i samma goda stil och att ökningen blir minst lika mycket. På senare tid har företaget satsat stort på produktutveckling och ett flertal nya produkter är färdiga för marknaden: -Vi tror mycket på utvecklingen inom segmentet färdigrätter och att det är där vi kommer se de största ökningarna i sortimentet framöver. Nutana får flera nya produkter, i april skall de finnas tillgängliga även på den svenska marknaden. Vårt sortiment av färdigrätter är anpassat för allergiker och glutenfria, vegetariska och fettsnåla. Nyheterna är en falafel, en mexikansk hamburgare och en indisk hamburgare, säger Line Duus som är Urtekrams Key account manager. I Sverige marknadsförs och säljs Urtekrams produkter av eko-grossisten Kungmarkatta utanför Örebro.

2007-03-21