Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Trög försäljning för Fazer i Sverige

Under 2006 började Fazer sälja sina tyska ekologiska brödkakor under namnet ”Toast It” i Sverige. På den tyska markanden blev produkten en storsäljare men i Sverige har försäljningen gått trögt. Prognoserna talade om en försäljning runt ca 700 000 förpackningar. Hur många produkter som sålts vill man inte tala om från Fazers sida men enligt tidigare uppgift hade Toast It sålt i ca 30 000 förpackningar fram till vecka 17. -När det gäller försäljningen i Sverige har den varit blygsam under 2006. Då den ekologiska konsumtionen beräknas öka, hoppas vi på positiv utveckling för 2007. Det är så att de ekologiska produkterna är på väg upp men ännu är något av nisch. Vi fortsätter dock med denna profilprodukt i aktiviteter under 2007, säger Annika Pettersson-Westby som är marknadschef på Fazers bagerier.

2007-03-27