Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop vill ha nya lokala eko-köttkoncept

Lokala ekologiska köttkoncept har varit framgångsrika på många håll i landet. I Bohuslän har Kaprifolkött ökat sin försäljning med 20 procent det senaste halvåret och räknar med att dubblera försäljningen till årsskiftet. Coop satsar nu på att starta liknande koncept på andra håll. -Vi har fått förfrågan av Coop att leverera till butiker i Skövde, Skara, Borås och Falkenberg men vi tycker att andemeningen med lokalproducerat då går förlorat, därför har vi sagt nej, säger Birgit Jönsson som är projektledare för Kaprifolkött. -Vi saknar täckning i det här området och därför vill vi starta upp ett lokalproducerat koncept, nåt som liknar väl fungerande Kaprifolkött. Vi söker nu producenter som är villiga att delta, säger Mats Norén som är kategorichef på Coop. Intresserade producenter är välkomna att höra av sig till Birgit Jönsson: 031-99 03 59.

2006-11-07