Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Irland dyrast på eko i Europa

Ekologisk potatis kostar nästan tre gånger så mycket på Irland som i Finland, Holland och Sverige och nya siffror visar att ekologiska livsmedel är dyrare på Irland än i de flesta Europeiska länder. Anledningen förklaras med landets politiska riktlinjer och att över 70 procent av de ekologiska livsmedel som säljs är importerade. Under perioden 1996-2003 ökade antalet ekologiska producenter enbart med 30 procent på Irlan, att jämföra med 300 procent i Danmark och 700 procent i Storbritannien. Den Irländska marknaden för ekologiska livsmedel värderas till ca 250 miljoner skr per år och står för mindre än 0,5 procent av konsumtionen. Medeltalet förden ekologiska konsumtionen i Europa är ca 2 procent. Källa Organic Monitor

2006-10-19