Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Krögare lämnar KRAV i protest

Malmökrögarna David Kallós och Björn Stenbeck driver de KRAV- certifierade restaurangerna Brogatan respektive Salt & Brygga. I protest lämnar de nu KRAV eftersom de anser att organisationen propagerat för Svenskt Sigill i kundtidningen KRAV-aktuellt. ”Det är uppenbart att KRAV anser sig ha mer a gemensamt med giftspridande svenska bönder än ekologiska producenter i andra länder” skriver de i ett brev enligt branschtidningen Restauratören. De båda krögarna anser att KRAV sitter på dubbla stolar eftersom dotterbolaget Arena sköter såväl certifieringen för KRAV som för Svenskt Sigill. Vidare kritiserar de KRAVs arbetssätt som krångligt och bidragande till längre transporter. Läs mer på www.restauratoren.se/zino.aspx?articleID=12771

2006-06-27