Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stor efterfrågan på danska eko-svin

Det Danish Crown ägda danska slakteri- och förädlingsföretaget Friland ser positivt på ekologiskt svinproduktion framöver. Friland håller just nu på att rekrytera 10 nya producenter för att täcka den stora inhemska och internationella efterfrågan på ekologiskt griskött och förädlade produkter. I år räknar man med att öka den ekologiska grisslakten med 25 procent. De danska ekologiska grisproducenterna märker också att efterfrågan är stor. Vecka 20 betalade Friland sina producenter 26,60 kronor per kilo ekologiskt griskött. Samma vecka betalade Swedish Meats cirka 18 kronor per kilo KRAV-godkänt griskött. Friland slaktade 2005 38 000 ekologiska slaktsvin och har som mål att öka slakten till 60 000 2007. Idag är 45 ekologsiska grisproducenter kontrakterade till Friland.

2006-05-23