Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Salt & Brygga - med val av ekologi

Krogen är unik på det sättet att man har valt att satsa på ett ekologiskt helhetskoncept. Kunder strömmar till från landets alla hörn och danska besök blir allt vanligare. Högsäsong har Salt & brygga på sommaren, då man också kan lägga till med sin båt vid den egna brygga precis utanför och sedan gå upp och njuta av god mat. Företaget har varit igång sedan den 17 maj 2001 och ägaren Björn Stenbeck är mycket intresserad av vin och ekologiskt vin. - Vi väljer alla våra viner utifrån smak. För att ett vin skall komma in på vår vinlista måste det smaka gott och helst producerats på ett ekologiskt sätt. Många av de bästa vinerna och flera av Champagnerna är idag ekologiska men säljs inte med det som försäljningsargument. Producenterna är rädda för att konsumenterna skall tro att det är något fel på vinet då. Detta är synd men så är fallet idag, säger Björn. - Urvalet av ekologiska viner är idag mycket bättre än för fem år sedan när jag drog igång verksamheten. Många vinproducenter har idag nischat sig och satsat på att ta fram ett ekologiskt vin med hög kvalitet istället för bulkvara. I södra Frankrike finns det flera mindre distrikt, såsom Lange dock och Gascoigne, som idag har ställt om sin vinproduktion till ekologisk. Vinerna i min restaurang hittar jag genom att läsa mycket facklitteratur, gå på vinmässor, besöka intressanta vingårdar samt med diskussioner med olika vin-grossister, däribland mest Vinunick, avslutar Björn.

2006-07-12